Saturday, 20 August 2011

Outing @ Overnite

Hey guys...entry kali ni aku nak kongsi cerita keseronokkan aku g shopping raya kat QueensBay Mall Penang..
Mula2 x rancang pun nak kuar...ntah cam ne lak kan petang 2 aku rasa sangat bosan pai tahap nak jd gila duk lam bilik asyik duk layan FB dr pagi pai petang...tetiba2 aku nampak kwn aku merangkap classmate aku laa ngah on9 skype..aku pun skype laa ngan dia tanya dia tdo ke...dia jwb tdo benda nye..aku reply balik ckp bosan dowh duk bilik...hahaha dia reply tanya ape plan ptg ni..aku kata xde...pas2 tetiba dia ajak kuar...so aku ni pantang org ajak kuar aku on jer...aku ngan gigih g cr kwn aku lg 2 org ajak kuar...bukan pe lau kuar ramai2 leh laa tong2 duit minyak hehheheh...
pas da dapat member 2 org 2 aku pun kuar la...pai je kat pak guard hujan turun renyai2...xpe laa ktaorg trus gak laa kuar...tp malang x berbau...pai separuh jalan hujan turun ngan lebat nya pai x nampak jalan..da laa aircond keta kwn aku 2 rosak..x pasal2 aku yg duk depan ni kena jd 'WIPERMAN' driver hahaha...hujan selebat2 nye dari MAHANG pai KULIM 36km...
tp disebabkan ktaorg ni gigih nk kuar..kami pun trus laaa jalan pai ke penang..

kami pai penang lam kol 5.30pm...n trus ke QueensBay Mall...


ngah syok2 berjalan classmate aku jumpa lak kwn lama dia..so aku tinggal kan dia jap n aku g laa usha2 baju kat kedai ni...


pas da usha2...ktaorg cr pat tuk buka posa...pikinye pikir last2 mkn kat food court jusco je..n ni menu tuk berbuka ktaorg :D



pas buka ktaor jln2 g tuk shopping baju raya...
ni laa dia geng2 aku yg lepak skali mlm 2 :-)



penat berjalan...sempat g dorang snap pic aku..ggrrrrr~~


ALAMAK...!!! anak sape ni..??

Dah puas shopping ktaorg singgah la ke FunFair Park kat sebelah QB Mall 2...
kadang2 seronok jd budak2 balik kan..??


pas da enjoy sakan ktaorg g laaa lepak2 kat persiaran gurney 2,tengok kapel2 yg x bermoral dating tepi2 jln...gggrrrrr~~ bulan pose ban plss give some respect plsss..
tengah2 lepak peyut rasa lapar...so p laa singgah kedai tepi jln pekena kuet teow goreng n pasembor...sedap pai jilat jari heehhehe :P


 kuey teow goreng penang mali...


pasembor...pas mkn menyembor2... :D

lepak nye lepak jam da kol 1 so ktaorg grak lagi ke up town bandar perda...shopping lagi hahahha..tp ktaorg pai lam kol 2 uptown pun da banyak yg tutup lagi2 ngan ujan renyai2...
pas uptown ktaorg lepak mcd jap borak2....
jam da kol 3 so ktaorg pun grak laa balik kulim...pai je kulim ktaorg stop kat restoran DINAS (MAMAK) tuk singgh sahur hhhehe pekena roti canai n teh tarik..


pas sahur je ktaorg grak balik hostel...pai kat pak guard keta x leh masuk dalam lak...grrrr~~ x pasal2 kena menapak ke hostel...tp x pe laa yg penting malam 2 dilalui dengan gembira bersama kwn2...

~ Hikayat Putera Syazlan ~

1 comment: