Sunday, 6 May 2012

Tawan Puncak Gunung Nuang

Assalamualaikum....errrmmmm lama gak ek aku x update blog, memandangkan da lama x conteng2 lam blog ni  so ari ni aku nak cite n share ngan korang aktiviti yg dah lama aku x wat...

actually aktiviti ni memang aku suka sangat2 masa sekolah rendah lagi aku da terjebak diri lam benda2 ni tp masa tu just wat yg kecik2 n ringan2 je laaa...tp bila da besar n sambung blaja br wat yg lebih mencabar sikit sebab ada geng yg minat gak kan....hahahahah aku x cite lagi kan aktiviti apa ek..??

ok laaa sebenarnya aktiviti yang aku ckp tp sebenarnya jungle tracking n hiking....masa kecik2 wat jungle tracking je...tp pas sekolah n sambung blaja join hiking lak...tp pas belajar kat melaka 4 tahun aku x join hiking... :-(
sampai laaa satu masa aku dapat keje ngan petronas ada lak sorang mamat ni suka hiking gak...so aku tanya laa dia slalu g gunung mana....bila dia cite je tekejut aku da banyak gunung dia da daki...huhuhuuh so aku ngan excited nya tanya dia bila nak naik gunung g sebab aku nak join...da lama kot x hiking....first gunung aku naik pun gunung Dato 2 pun da lepas 4 tahun....

ari tu dia ajak aku naik gunung nuang so ngan pantas aku ssebut jom nak join hahahhahah lau da minat x yah pikir panjang trus setuju kan..?? so ni laa hasil nye gambar2 hiking aku selamat menjamu mata hahahahaa.. :)




ok baru pai gunung nuang bersiap2 nak naik jam 12.15am... are u ready guys..???







baru sampai kem lolo jam 2.15am so wat keputusan tuk stay kat sini je laa dulu kem lolo... :-)
sampai je kem pasang apa yang patut n masak2 sebab semua ngah lapar.. aku x makan laa sebab x de selera...penat.. :P


9.00am masak nasi lemak...tuk sarapan sebelum naik puncak :)





baru pai kem pacat 2 jam perjalanan dari kem lolo... penat x ingat dunia sebab da 4 tahun tinggal...tp masih semangat nk pai puncak nuang.. yeeaaahhhh caaayyookk2 i can do it...come on lan...!!!






jalan menuju ke puncak nuang..sangat2 mencabar kesabaran dan stamina.. 







oooppppssss.... 15 minit break jap...menghayati keindahan alam semulajadi.


yeeeaaahhhh ~~ we did it... sampai gak first puncak - puncak pengasih...tp ktaorg x pai di sini je...kami trus kan perjalanan ke puncak nuang.





yeeeeaaahhhhhhh.... finally sampai gak puncak gunung nuang... :)








da pai puncak pe lagi bergambar laa puas2 sebelum turun bawah balik... 4 jam dari kem lolo ke puncak nuang sangat berbaloi dan segala penat berbayar bila tengok alam semula jadi ciptaan tuhan... terasa sangat kerdil diri aku ni... :)

so lepas nuang dah plan nak p panjat gunung suku lak kat cameron highland so tunggu je laa jadi ke x, kita yang merancang tuhan yang menentukan... Sekian terima kasih. :)