Sunday, 6 May 2012

Tawan Puncak Gunung Nuang

Assalamualaikum....errrmmmm lama gak ek aku x update blog, memandangkan da lama x conteng2 lam blog ni  so ari ni aku nak cite n share ngan korang aktiviti yg dah lama aku x wat...

actually aktiviti ni memang aku suka sangat2 masa sekolah rendah lagi aku da terjebak diri lam benda2 ni tp masa tu just wat yg kecik2 n ringan2 je laaa...tp bila da besar n sambung blaja br wat yg lebih mencabar sikit sebab ada geng yg minat gak kan....hahahahah aku x cite lagi kan aktiviti apa ek..??

ok laaa sebenarnya aktiviti yang aku ckp tp sebenarnya jungle tracking n hiking....masa kecik2 wat jungle tracking je...tp pas sekolah n sambung blaja join hiking lak...tp pas belajar kat melaka 4 tahun aku x join hiking... :-(
sampai laaa satu masa aku dapat keje ngan petronas ada lak sorang mamat ni suka hiking gak...so aku tanya laa dia slalu g gunung mana....bila dia cite je tekejut aku da banyak gunung dia da daki...huhuhuuh so aku ngan excited nya tanya dia bila nak naik gunung g sebab aku nak join...da lama kot x hiking....first gunung aku naik pun gunung Dato 2 pun da lepas 4 tahun....

ari tu dia ajak aku naik gunung nuang so ngan pantas aku ssebut jom nak join hahahhahah lau da minat x yah pikir panjang trus setuju kan..?? so ni laa hasil nye gambar2 hiking aku selamat menjamu mata hahahahaa.. :)




ok baru pai gunung nuang bersiap2 nak naik jam 12.15am... are u ready guys..???







baru sampai kem lolo jam 2.15am so wat keputusan tuk stay kat sini je laa dulu kem lolo... :-)
sampai je kem pasang apa yang patut n masak2 sebab semua ngah lapar.. aku x makan laa sebab x de selera...penat.. :P


9.00am masak nasi lemak...tuk sarapan sebelum naik puncak :)





baru pai kem pacat 2 jam perjalanan dari kem lolo... penat x ingat dunia sebab da 4 tahun tinggal...tp masih semangat nk pai puncak nuang.. yeeaaahhhh caaayyookk2 i can do it...come on lan...!!!






jalan menuju ke puncak nuang..sangat2 mencabar kesabaran dan stamina.. 







oooppppssss.... 15 minit break jap...menghayati keindahan alam semulajadi.


yeeeaaahhhh ~~ we did it... sampai gak first puncak - puncak pengasih...tp ktaorg x pai di sini je...kami trus kan perjalanan ke puncak nuang.





yeeeeaaahhhhhhh.... finally sampai gak puncak gunung nuang... :)








da pai puncak pe lagi bergambar laa puas2 sebelum turun bawah balik... 4 jam dari kem lolo ke puncak nuang sangat berbaloi dan segala penat berbayar bila tengok alam semula jadi ciptaan tuhan... terasa sangat kerdil diri aku ni... :)

so lepas nuang dah plan nak p panjat gunung suku lak kat cameron highland so tunggu je laa jadi ke x, kita yang merancang tuhan yang menentukan... Sekian terima kasih. :)







Sunday, 25 March 2012

20 Tanda Jika Anda Admirer Kat Seseorang...



1. Kita akan selalu ingat dia walau apa pon yang kita lakukan walaupon dia tak pernah ingat kita.

2. Hari-hari misti tatap wajah dia tak kira la secara live ke, dalam FaceboOk ke ataU di mana-mana la yang terdapat wajah dia walaupon dia tak tahU bahawa ada orang lihat muka dia.

3. Setiap kali kita Online FaceboOk dan Twiter pasti akan lihat wall dia dan tengok semua status dan apa yang di coretkan dia pada setiap hari tanpa jemU.

4. Kita juga akan mengetahui segala perkembangan dirinya. Apa yang di lakukanya dan di mana dia berada. Biasanya kita akan usha2 laman sosialnya dan LIKE semua yang ada.

5. Hari-hari pergi kerja kita pasti akan menunggu dia di pintu masuk sebab pagi-pagi misti nak lihat muka dia dulu. Kalau dia lambat sanggup tunggu di car park.

6. Kalau terserempak dengan dia, jantung kita tiba-tiba berdegup kencang, nafas semakin kuat, mata tak berkelip tengok dan hati pasti cair luntur la kat situ gak dan kedu untuk berkata.

7. Kalau nampak dia dari jauh pasti nak pergi tegur dan nak buat-buat terserempak dan jalan berselisih sebelah dia. dan jika mood kita tak baik kalau lihat muka dia terus mood kita kembali ceria.

8. Kita pasti akan beri dia senyuman kalau dia pandang kita dan berbalas la senyuman.

9. Nak tegur takot hanya senyum jek la di beri setiap kali jumpa.

10. Dalam hati kita pasti berbuak-buak nak ajak dia lepak chill, kuar, jalan-jalan sama-sama. Tapi sebab malu semuanya terbatas. Tapi kalau dapat peluang tak akan lepaskan!

11. Kita akan bertanya pada orang sekeliling yang mengenali dirinya tentang latar belakang dirinya.

12. Paling penting kita akan mencari dan mengenal pasti status diri dia dan dia. Single atau apa.

13. Kalau boleh semua perkara A-Z kita nak tahu dan ingat sampai la betol-betol kita dapat apa yang kita mahukan.

14. Kadang-kala kita salu bermimpi akan dirinya bersama kita berdua. Indahnya.

15. Kita juga akan selalu berangan tentang dia.

16. Kita juga kadang-kala macam menjadi seperti orang gila. Semuanya kerana dia. Ooh manisnya.

17. Kite akan cuba berkenalan dengan rakan-rakan rapatnya. Motifnya untuk mudah untuk kita untuk rapat megenali dirinya sepenuhnya.

18. Selalu buat-buat lalu depan tempat dia kerja dan mata akan memandang ke dalam meja kerja dia. Walaupon dia tak tahu yang kita sedang melihat dia.

19. Kalau terserempak dia dan rakan lain, kelihatan mesra. Kita misti akan cemburu dan kita terus berfikiran positive. mungkin itu adik dia atau kazen dia. Cover line.

20. Kita selalu berharap suatu hari yang kita akan dapat dirinya! Ooh...